Scouting Beek en Donk
Activiteiten

Speltakken

Scouting is voor iedereen! Natuurlijk hebben niet alle jongeren dezelfde interesses. Daarom heb je bij Scouting verschillende speltakken. Zo blijft scouting altijd interessant! Bij Scouting Beek en Donk kun je lid worden vanaf 7 jaar.

Welpen

7-11 jaar / Club op zaterdag van 9:30/10:00 tot 12:00 uur
welpen@scoutingbeekendonk.nl
De welpen is een groep voor jongens en meisjes van 7 tot 11 jaar, die graag in de natuur zijn. Tijdens opkomsten doen wij verschillende spelletjes en activiteiten het liefst buiten maar soms ook binnen. De populairste activiteiten zijn kampvuur stoken, hutten bouwen en levend stratego spelen. Wij komen elke zaterdag bij elkaar van 10.00 tot 12.00, maar in de zomer van 9.30 tot 12.00, zodat we ook een tocht kunnen lopen of lekker naar de bossen kunnen gaan.

Scouts

11-15 jaar / Club op donderdag van 19:00 tot 21:00 uur
scouts@scoutingbeekendonk.nl
Bij de scouts draaien we elke donderdag van 19:00 tot 21:00 club met jongens en meiden van 11 tot 15 jaar. We draaien verschillende uitdagende programma's waarbij we veel en graag buiten zijn. Tijdens deze opkomsten kunnen de scouts verschillende vaardigheden (bijv. vuur stoken en pionieren) oefenen met de mogelijkheid daarvoor insignes te behalen. Het eind van het jaar sluiten we altijd af met een week zomerkamp waarin extra leuke activiteiten op het programma staan waar de scouts dan ook erg naar uitkijken.

Explorers (Rasa's)

15-18 jaar / Club op Donderdag vanaf 19:00 uur
explorers@scoutingbeekendonk.nl

Pivo's

Vanaf 18 jaar / Club op vrijdag vanaf 20:00 uur
pivos@scoutingbeekendonk.nl
De Pivo’s draaien iedere vrijdagavond enthousiast programma’s die variëren van karten en bowlen tot pionieren en wafels bakken boven het kampvuur. Deze programma’s en het jaarlijkse Pivoweekend worden door de leden zelf georganiseerd. Het grootste deel van de Pivo’s is daarnaast ook nog vrijwilliger binnen Scouting Beek en Donk. Samen met de RaSa’s (Explorers) organiseren de Pivo’s ook de jaarlijkse JOTA-JOTI.

Plusscouts

Vanaf 23 jaar / Club op de eerste vrijdag van de maand
plusscouts@scoutingbeekendonk.nl
De plusscouts bestaan uit oud-pivo's en vrijwilligers van Scouting Beek en Donk.
Scouting Beek en Donk op groepsweekend
Op dit moment kun je lid worden vanaf 7 jaar, maar het kan ook op latere leeftijd. Wil je lid worden van Scouting Beek en Donk? Of wil je kind een keer komen kijken? Vul dan nu het formulier in.

Meer informatie:
Scouting Beek en Donk
Aanbod per leeftijdscategorie
Scouting Nederland


Vrijwilliger worden
Ben jij enthousiast, geef je goed leiding en vind je het leuk om kinderen en jongeren te begeleiden bij hun persoonlijke ontwikkeling? Of heb je misschien organisatorische kwaliteiten die je wilt inzetten? Dan is het team van Scouting Beek en Donk op zoek naar jou!
Vrijwilliger wordenLeergeldGemert
Groepsaccomodatie in Noord Brabant
Onze blokhut is ook te huur als groepsaccomodatie. Kijk voor meer informatie bij "blokhut" of neem contact op met Joris:

Joris Coolen
0492 - 465 848
verhuur@scoutingbeekendonk.nl