Vrijwilliger worden:

Scouting Beek en Donk is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers.
Heb je interesse ons team te komen versterken vul dan onderstaand formulier in en wij nemen binnen enkele dagen contact met je op!

Wij zijn op dit moment op zoek naar:

• Extra organisatoren voor groepsactiviteiten

• Handige mensen voor in ons klusteam

• Extra leiding voor de welpen, scouts en explorers

• Een penningmeester

Vacature: Leiding bij Welpen, Scouts of Explorers

Ben jij enthousiast, geef je goed leiding en vind je het leuk om kinderen en jongeren te begeleiden bij hun persoonlijke ontwikkeling? Dan is de rol van
Scoutingleiding wellicht iets voor jou!

Wat doe je?
Als leidinggevende bij één van de leeftijdsgroepen (speltakken) zorg je, samen met de rest van het team en de teamleider, voor een uitdagend programma voor de kinderen of jongeren, waarbij meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen. Buiten deze 'opkomsten' bereid je als leidingteam het programma en de eventuele kampen voor.

Een greep uit de activiteiten:
  • Programma’s en activiteiten bedenken & organiseren;
  • Begeleiden en het spelenderwijs ontwikkelen van de leden;
  • Weekendkamp(en) en het jaarlijkse zomerkamp organiseren;
  • De kas bijhouden (Penningmeester);
  • Vertegenwoordigen van de groep en activiteiten naar ouders en in het leidingoverleg (groepsraad).

Afhankelijk van de leeftijdscategorie waar jij een klik mee hebt en het dagdeel dat jou het beste uitkomt, kun je leiding worden van de Welpen, Scouts of Explorers.

De drie speltakken:
  • Welpen: de leden zijn 7 t/m 11 jaar en komen iedere zaterdagochtend* samen van 09.30 of 10.00u tot 12.00u.
  • Scouts: de leden zijn 11 t/m 15 jaar en komen iedere donderdagavond* samen van 19.00u t/m 21.00u.
  • Explorers (of RaSa’s): de leden zijn 15 t/m 18 jaar en komen iedere vrijdagavond* van 19.00u t/m 22.00u samen.
*Met uitzondering van schoolvakanties.

De Welpen doen met name spelletjes en leren de scouting-basics. Tijdens clubavonden doen de Scouts en Explorers ook spellen en verbeteren zij hun scoutingvaardigheden - van vuur stoken, kaart en kompas en routetechnieken tot pionieren (knopen).

Wat breng je mee?
  • Minimumleeftijd: Voor Welpenleiding is dit 17 jaar, voor Scoutsleiding 18 jaar en Explorerleiding 20 jaar;
  • Je vindt het leuk om met kinderen of jongeren te werken en hebt geen bezwaar dat de Scouting een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) voor je aanvraagt.
  • Je onderschrijft het huishoudelijk reglement en de gedragscode van Scouting Nederland.

Wat krijg je ervoor terug?
    Een leuke vrijetijdsbesteding op de zaterdagochtend, donderdagavond of vrijdagavond;
    Mogelijk zelfs vrienden voor het leven vanuit het leidingteam of leden (die je jaren later nog steeds tegen het lijf loopt);
    Je leert in korte tijd veel mensen uit het dorp (Beek en Donk) kennen;
    De mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen;
    Vrijwilligerschap is een mooie toevoeging aan jouw CV;

Vaardigheden die goed van pas kunnen komen als leiding
  • Je hebt organisatorische kwaliteiten;
  • Je bent creatief in het bedenken van activiteiten en kampthema's;
  • Je bent sportief en een liefhebber van het buitenleven;
  • Je bent een teamspeler;
  • Je hebt belangstelling in scoutingvaardigheden zoals pionieren en routetechnieken;
  • Je beschikt over pedagogische vaardigheden
  • Je bent gestructureerd en ondersteunt daarmee het leidingteam;
  • Je kunt goed koken (ideaal op kampen (; ).

Het belangrijkste is dat je enthousiast bent! Daarbij is het dus geen vereiste om lid te zijn (geweest) van de Scouting.

Vind je het leuk om eens vrijblijvend te ervaren wat het inhoudt om leiding bij Scouting Beek en Donk zijn? Of wil je je op een andere manier inzetten voor onze groep? Neem dan contact met ons op via het onderstaande formulier!

Naam:
    Adres:
    Postcode:
    Plaats:
    Geboortedatum:
    Telefoonnummer:
    E-mailadres:
    Wat wil je doen/worden:
    Typ code over:

Heb je eerst nog vragen? Dan kun je ook direct contact opnemen met Anne:

Anne Biemans
    info@scoutingbeekendonk.nl

Officiële inschrijving

Ben je een aantal keer wezen kijken en wil je lid worden van Scouting Beek en Donk? Of wil je zoon of dochter lid worden? Download dan het Inschrijfformulier en lever deze ingevuld bij de leiding van jouw speltak in.
    Let op! Dit formulier is niet bedoeld voor toekomstige leden, die momenteel nog op een wachtlijst staan.
Op dit moment kun je lid worden vanaf 7 jaar, maar het kan ook op latere leeftijd. Wil je lid worden van Scouting Beek en Donk? Of wil je kind een keer komen kijken? Vul dan nu het formulier in.

Meer informatie:
Aanbod per leeftijdscategorie
Scouting Nederland
Stichting Leergeld

Vrijwilliger worden
Ben jij enthousiast, geef je goed leiding en vind je het leuk om kinderen en jongeren te begeleiden bij hun persoonlijke ontwikkeling? Of heb je misschien organisatorische kwaliteiten die je wilt inzetten? Dan is het team van Scouting Beek en Donk op zoek naar jou!
Vrijwilliger worden