Algemeen
Het spel scouting is gebaseerd op samenwerking en respect voor een ander. De leden worden op een recreatieve en ontspannen manier bezig gehouden met voor de leeftijd aangepaste creatieve en culturele activiteiten in de natuur en de maatschappij.
Het spel van scouting is een mooie opstap voor later.

Vrijwilligers en veiligheid
Scouting Beek en Donk draait op vrijwilligers en nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom. Voor de veiligheid van onze (jeugd)leden zijn er wel een aantal richtlijnen en vereisten vanuit Scouting Nederland zo is er bijvoorbeeld een huishoudelijk reglement en een gedragscode.

VOG
Wie denkt aan kinderen, jongeren en Scouting, denkt direct aan spel, plezier en een uitdagend leven. Niemand associeert deze woorden met grensoverschrijdend gedrag. Een verplichte Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is één van de maatregelen die Scouting Nederland getroffen heeft om binnen de organisatie een veilige omgeving voor kinderen te bieden. Daarnaast besteedt Scouting Nederland aandacht aan het onderwerp in trainingen en beschikt Scouting Nederland over een Protocol grensoverschrijdend gedrag.
Zie ook https://www.scouting.nl/ondersteuning/veiligheid/sociale-veiligheid/vog

Geschiedenis
Scouting Beek en Donk is opgericht in juni 1957. Dhr Jacobs is toen in Beek en Donk gestart met een groep verkenners. Dhr Jacobs was verhuisd van Helmond naar Beek en Donk en was in Helmond actief als Hopman bij de Verkenners.

In de jaren 60 zijn daar de Rowans en de Welpen bij gekomen. De meisjes groepen zijn in de jaren 70 opgericht, eerst de Gidsen en daarna de Sherpa's. De oudste speltak, de Pivo's, zijn ook in de jaren 70 opgericht, deze zijn direct gestart als gemengde groep jongens en meisjes samen, Pioniersters en Voortrekkers. In de jaren 80 is er een start gemaakt met gemengde groepen voor de jongere speltakken: Rowans en Sherpa's werden RASA's of de nieuwe benaming Explorers, Gidsen en Verkenners werden Scouts. In de jaren 90 is daar de jongste speltak bijgekomen de Bevers.

Scouting Beek en Donk is gehuisvest aan de IJsweg 9 te Beek en Donk. De Scouting heeft ook heel lang met twee noodgebouwen aan de Smalleweg gezeten. Het eerste noodgebouw is afgebrand begin jaren 70. De scouting heeft toen even in de Boerderij gezeten aan de Dr Timmerslaan. Aan de Smalleweg is toen een tweede noodgebouw geplaatst daarin heeft de Scouting tot 1988 in gezeten. In 1988 is er een nieuwe blokhut gebouwd aan de IJsweg 9 te Beek en Donk dicht bij het park en aan het evenemententerrein. Deze blokhut wordt ook aan andere scouting groepen verhuurd in de vakantieperiode. Andere scouting groepen kunnen dan ook profiteren van de mooie locatie in Beek en Donk.

Het huidige bestuur is als volgt:

Voorzitter Stichtingsbestuur:

Blokhut verhuur:
Joris Coolen - Heesweg 1  5741CR Beek en Donk
0492 - 465 848 joris@scoutingbeekendonk.nl
Op dit moment kun je lid worden vanaf 7 jaar, maar het kan ook op latere leeftijd. Wil je lid worden van Scouting Beek en Donk? Of wil je kind een keer komen kijken? Vul dan nu het formulier in.

Meer informatie:
Aanbod per leeftijdscategorie
Scouting Nederland
Stichting Leergeld

Vrijwilliger worden
Ben jij enthousiast, geef je goed leiding en vind je het leuk om kinderen en jongeren te begeleiden bij hun persoonlijke ontwikkeling? Of heb je misschien organisatorische kwaliteiten die je wilt inzetten? Dan is het team van Scouting Beek en Donk op zoek naar jou!
Vrijwilliger worden